Bezienswaardigheden De Bosbeek Kleuterschool Geschiedenis gebroeders Croll Verenigingen Sint Laurentius kontakt Hoeven Zaal Wilgenveld

Rugbyclub Maasland

No guts No glory

Na een mooie studententijd in Hasselt en Diepenbeek, besloten Bjorn Houben en Geert Maas, tussen pot en pint, om terug te gaan sporten. Voetbal, fietsen, zwemmen of fitness zagen ze beiden niet zitten. Enkel Rugby leek hun wel een inspirerende sport. Het is immers een sport voor stevige kerels met een goede conditie en een hart voor de ploeg. Conditie? Die komt er wel! Ze besloten een heuse rugbyclub op te richten!
Hasselt of het Maasland? Dat was de eerste grote vraag die bewuste avond. Beide heren zijn afkomstig uit het Maasland (Kinrooi en Maaseik) maar beleefden prachtige tijden in het Hasseltse. Geert was al een tijdje geleden terug naar Maaseik getrokken en Bjorn vertoefde zowaar in Tongeren. In het Maasland werd Rugby nog nergens beoefend en in de regio rond Hasselt was er al een club, namelijk Rugbyclub 9 Lummen. Het moest dus in het Maasland gaan gebeuren. Maaslanders zijn immers prachtige mensen met een sterk karakter en een echte ploeggeest; eigenschappen die nodig zijn in het moderne rugby. Bovendien wordt er zo een hele streek en niet één enkele stad vertegenwoordigd.
Een logische tweede vraag was: Welke naam moet deze nieuwe club krijgen? Waarom het moeilijk maken als het zo voor de hand ligt? Rugbyclub Maasland zegt simpelweg alles! De oprichting was die beruchte avond in augustus een feit, nu de rest nog!
De volgende logische stappen waren dan het zoeken naar spelers, een trainingsveld en een trainer. Hiervoor werden de grote middelen ingeschakeld: enkele artikeltjes in verschillende kranten en streekbladen, veel mond op mond reclame, … Dit zorgde voor heel wat geïnteresseerden op onze initiatietraining. Hierdoor ontstond uiteindelijk een groep van enthousiaste spelers waarbij teamgeest, sterk karakter en zin voor avontuur voorop stond. Via de sportdienst van Maaseik werd een ideaal trainingsveld te Neeroeteren gevonden en snel daarna bood er zich een onmisbaar trainersduo aan met heel wat ervaring in de rugbywereld.
Maar elke club heeft een degelijk bestuur nodig, zo ook rugbyclub Maasland. De oprichtfase was duidelijk achter de rug en de twee oprichters vonden dat het werk wat verdeeld mocht worden. Op de eerste algemene vergadering kregen alle leden dan ook de kans een bestuur te kiezen, bestaande uit 5 bestuursleden.
Daarnaast werd er ook één duidelijke doelstelling vooropgesteld voor het opstartjaar: een competitiewaardige ploeg vormen en het volgende rugbyseizoen starten in de Belgische competitie. Zo werd Rugbyclub Maasland geboren! Als het verloopt zoals met alle kleine kinderen, zal de club waarschijnlijk snel uit de luiers zijn en groeien als kool.